Onderzoek emotioneel misbruik

In een speciale online editie van het blad van de Amerikaanse Associatie van Psychologen werd onlangs verslag gedaan van een studie onder 5616 jongeren die langdurig emotioneel werden misbruikt of verwaarloosd. Die jongeren blijken er slechter aan toe te zijn dan de slachtoffers van langdurig fysiek of seksueel misbruik.

Een veelbetekenend resultaat.

Want ouders die de andere ouder "in alle openheid" beschuldigen van fysiek of seksueel geweld, plegen daarmee een vorm van emotioneel misbruik die voor kinderen dus kwalijker is dan het misbruik dat zou moet worden gestopt door die open beschuldigingen.

Ouders die eenzijdig (altijd: eenzijdig!) een scheidingsoorlog ontketenen, maken zich schuldig aan de meest ernstige vorm van kindermisbruik. Nota bene jegens hun eigen kinderen.

Het familierecht met zijn kinderbeschermers, jeugdzorgers, pedagogen en psychologen, houdt dus een bewezen en ernstige vorm van kindermisbruik in stand.

Rechters en advocaten lezen geen wetenschappelijke nieuws - dat is in 45 jaar steeds-meer-van-hetzelfde-familierecht wel gebleken.

De rechterlijke toetsingstaak is bijna volledig uitbesteed aan onze rationeel-zwakke kinderbeschermers en maatschappelijke werkbijen, wat onverbiddelijk een berg ellende op levert. Daar moet baas Sprokkereef nog op komen, dat weet hij nu nog niet. Sorry.

  http://www.sciencedaily.com/releases/2014/10/141008131200.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28Latest+Science+News+--+ScienceDaily%29

Meer informatie