Autisme: deskundig onbenul

Aan de afdeling Volksgezondheid van de Columbia Universiteit in New York is onderzoek gedaan naar de relatie tussen blootstelling aan luchtvervuiling tijdens de zwangerschap en het vóórkomen van ADHD bij de daardoor blootgestelde kinderen.

Het bestaan van een oorzakelijk verband kan niet meer worden uitgesloten, aldus de onderzoekers, maar hoe e.e.a in zijn werk gaat, dient nader te worden onderzocht,.

Dat is toch wat anders dan de heldhaftige "feiten" die in rechtszalen aan wakkere rechters voor hoogste waarheid worden verkocht.

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141105154555.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28Latest+Science+News+--+ScienceDaily%29

Nu is dat allemaal ook niet gemakkelijk, als men wordt verontrust (echt, hevig verontrust!) door het autisme DAT    zo vaak wordt "gezien" kinderen uit gebroken gezinnen. De adviseurs van de rechter doen altijd of die kinderen hun na aan het hart liggen - en autistische kinderen nog meer. 

En hun duidelijk uitgedragen opvatting is dat autisme als het ware een verbod oplegt aan contact van het kind met de niet-zorgouder.

Zo'n contact verergert de situatie voor het kind alleen maar, beweert men, uiteraard altijd na ruggespraak met interne en/of externe gedragswetenschappers en andere deskundigen. Dus dan weet je het wel.

Maar blijkens recent onderzoek aan de Universiteit van Californië kunnen mutaties in meer dan 100 (ja, honderd!) genen in verband worden gebracht met het ontstaan van autisme. Daardoor is autisme per definitie een toestand waarvan de oorzaak niet objectief is te achterhalen. Althans zeker niet door de halve analfabeten die hun ongeschooldheid mogen uitleven in functies bij jeugdzorg.

Autisme kan en mag geen argumenten opleveren in de  rechtszaal.

 

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/10/141029141223.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28Latest+Science+News+--+ScienceDaily%29 

Meer informatie