Amerikaanse cijfers

Recent onderzoek aam de Duke Universiteit in Durham in de VS wijst uit dat een huwelijk van ongetrouwde ouders het meest kansrijk is indien gesloten voordat het kind drie jaar oud wordt. Terwijl eerder werd aangenomen dat het beter was om te trouwen als het kind nòg jonger was.

 

In het persbericht wordt niet verwezen naar de opvallende overeenkomst met onderzoek van Crombag en Merckelbach waaruit blijkt dat het geheugen zich bij een kind pas ontwikkelt vanaf ongeveer de driejarige leeftijd.

Deze overeenkomst kan immers haast geen toeval zijn.

 

Net zomin als de statistieken bij deze huwelijken met een slechte prognose.

Die wijzen uit dat zo’n huwelijk tussen biologische ouders in 38 procent van de gevallen na tien jaar blijkt te zijn geëindigd in een scheiding.

Maar wanneer de bruidegom de stiefvader was, is na tien jaar 54 procent van de ouders gescheiden.

De genetische band blijkt hier dus de beste voorspeller van succes.

In Nederland-gidsland is dat nog niet ontdekt en wordt dat door jeugdzorg, kinderbescherming en rechtspraak zelfs feitelijk ontkend.

 

Oranje boven dus? Dat is wat te voorbarig.

De Amerikaanse hoofdonderzoeker in de genoemde studie is namelijk zeker geen uitgesproken fan van het huwelijk.

Wie het artikel opzoekt, leest ook de ontnuchterende conclusie dat men in de socio-wetenschappelijke wereld (in de VS) eigenlijk niet weet hoe de kinderen uit niet-huwelijkse relaties het doen. Onderzoeker prof. Gibson-Davis – zij doet aan politieke sociologie – concludeert op nogal halsbrekende wijze: “De voorvechters van huwelijkse relaties hebben dus nog wel wat te doen”.

 

Dat is halsbrekend, want tegenstanders van het huwelijk hebben, volgens haar eigen statistieken, veel meer te doen.

Dat wordt echter genegeerd door de professor, die kennelijk vindt dat anderen hun stellingen wel moeten bewijzen, maar zijzelf niet.

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/07/140702093610.htm?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+sciencedaily+%28Latest+Science+News+--+ScienceDaily%29

Wat een domheid toch weer.

Het zit hem niet in het volk, het ras, het continent of wat ook.

Het zit hem in de zich wetenschappelijk noemende takken van sport die zich met boterzachte feiten bezighouden: zachte feiten laten zich niet stapelen tot een stevig, degelijk bouwwerk.

Wie dat toch doet, ziet zijn bouwwerk in het kilste zonnetje al versmelten tot een Joseph Beuss-kunstwerk: vormeloos, verrot en stinkend.

Meer informatie