Eerst rust of seksueel misbruik?

Eerst rust of seksueel misbruik?

 

Wie wil toch altijd die rust die zou volgen op het afzonderen van een ouder? Daarnaar wordt hardnekkig geen onderzoek gedaan.

Meisjes die in financieel comfortabele omstandigheden opgroeien in tweeouder-gezinnen, lopen een tien keer lagere kans op seksueel onaangename ervaringen. Maar de onderzoekers van de Universiteit van Iowa zijn voorzichtig met hun conclusies.

“Het is mogelijk dat tweeouder gezinnen waarin de ouders goed zijn opgeleid het zich beter kunnen veroorloven om hun kinderen in veilige buurten groot te brengen en hen naar veilige scholen te sturen, zodat de kans op narigheden afneemt”, schrijven zij. Dat is impliciet nogal discriminerend ten aanzien van “gewonere” buurten, scholen, kinderen en ouders.

Ook zou, menen de onderzoekers, de hogere leeftijd waarop goed opgeleide ouders aan kinderen beginnen een rijpheids-voordeel kunnen meebrengen voor de opvoeding. Tsja, dat zou best kunnen, maar volgens biologen zijn jonge ouders weer veel beter voor de gezondheid van kinderen.

Verder zouden de erfelijke eigenschappen die de ouders een economisch voordeel bezorgden, voor de kinderen wel eens een verminderd risico kunnen opleveren, aldus de Iowa onderzoekers.

 

Tsja, misschien wel.

Maar het belangrijkste veiligheidseffect, de uil op de loop van het geweer, wordt ook in dit onderzoek weer genegeerd. Want het is de aanwezigheid van twee ouders, de aanwezigheid van een gezond gezin, die kinderen beschermt.

Geld speelt daarbij, zoals heer Bommel al zei, geen rol.

 

Bijen komen altijd op de honing af en waar kinderen zijn, liggen de pedofielen op de loer.

Kinderen zijn bij jeugdzorg veel slechter af dan bij één eigen ouder, laat staan twee eigen ouders.

De vragen die om onderzoek vragen, zijn daarom: Wat drijft toch jeugdzorgers en kinderbeschermers? Hoe nobel zijn hun motieven? Zijn zij te vertrouwen? Hoe blind is de rechtspraak?

 

De vraag stellen, is haar beantwoorden.

Dat weten ze bij de RvK en bij jeugdzorg ook heel goed.

Daarom stelt men daar slechts (onderzoeks)vragen waarmee zij hun gehaktmolens draaiende kunnen houden – dit terzijde.

 

Meer over het Iowa-onderzoek via link op de OZO website.

Meer informatie